Omakotitalo,


Rautalahdentie 22, 63780 Ähtäri

1860 250,0 m2 98 000,00 €

5h+k+hellahuone+vintti+kuisti

Vähän erilainen kesämökki. Tämä noin 160 -vuotias pohjalaistalo on rakennettu järeistä, tiukkasyisistä hirsistä ja seisoo edelleen ryhdikkäänä paikallaan graniittikivien päällä Vähä-Peränne -järven rannalla. Taloa ei ole pilattu remonteilla. Viimeiset vuosikymmenet talo on toiminut vapaa-ajan asuntona ja on ollut kylmillään talvikaudet. Talo on sähköistetty, mutta vesijohtoa tai viemäröintiä ei ole. Rannan läheisyyteen on rakennettu rantasauna. Vähä-Peränne ja Perännejärvi muodostavat suositun vesistön ja alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävää aluetta.

Päärakennus on rakennustyyliltään pohjalaistalo ja toiminut myös kestikievarina 1920 -luvulla. Tämä alunperin Matinahon kruununtorpan päärakennus on rakennettu 1860 -luvulla. Talon kunnostukset on tehty perinteitä kunnioittaen. Ison tuvan seinissä ja katossa on säilytetty pinkopahvit ja tulisijakin on todennäköisesti alkuperäinen. Tuvan lattiassa on luultavasti ihan rakennusaikaiset lankut, jotka käytössä ovat hioutuneet sileiksi ja oksapaikat jääneet koholle. Parempiin kamareihin on jonkin uudistuksen yhteydessä laitettu korkkimatot ja seinät tapetoitu. Kamareihin ja keittiöön on käynti porstuan kautta ja tupaan menee ovi suoraan kuistilta. Tässä talossa on upea mahdollisuus entisöivään peruskorjaukseen vaikka ihan vakituiseksi kodiksi tai sitten tämän voi säilyttää nykyisellään ja pitää kesäkotina, jonne isompikin perhe mahtuu.

Esittelen tätä kohdetta vain henkilökohtaisesti. Jos kiinnostuit, niin soita ja varaa aika esittelyyn:

Reija Kaskimäki, LKV, YKV
julkinen kaupanvahvistaja
040 555 9182

Esittelyaikoja ei ole sovittu

Kohdetta välittää

Reija Kaskimäki
  • Reija Kaskimäki
  • reija.kaskimaki@asuntokamari.fi
  • 040 5559 182

Kohteen perustiedot

Sijainti Ähtäri,
Rautalahdentie 22, 63780 Ähtäri
KohdetyyppiOmakotitalo
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä5h+k+hellahuone+vintti+kuisti
Huoneiden lukumäärä6
Asumispinta-ala250,0 m2
Kerros / kerroksia2
Rakennusvuosi1860
VapautuuVapautuminen sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Velaton myyntihinta98 000,00 €
Myyntihinta98 000,00 €
Kiinteistövero240,00 € / v
Muut maksutKaupasta menevä varainsiirtovero 4 % kauppahinnasta. Kaupanvahvistusmaksu.

Asunnon tilat ja materiaalit

Keittiö kuvausKeittiössä vanhat kaapistot, jääkaappi, sähköliesi, puuhella ja mikroaaltouuni. Lattiassa korkkimatto, seinät maalattua pinkopahvia ja puupaneelia, katto maalattua puupaneelia.
Kylpyhuoneen kuvausUlkohuussi vajarakennuksen yhteydessä.
Muiden tilojen kuvausPäärakennuksen alakerrassa on iso tupa, keittiö, kaksi kamaria, eteinen ja kuisti. Yläkerrassa on kaksi huonetta, hellahuone ja iso vintti. Asuinala noin 250 m2, kerrosala noin 136 m2. Rantasaunalla on takkatupa, löylyhuone, pesuhuone ja kuisti, kerrosala noin 19 m2. Pihassa on myös lautarakenteinen vaja, rakennettu 1999.
Sauna kuvausRantasaunalla puulämmitteinen kiuas ja vesisäiliö. Erillinen pesuhuone. Saunan ja pesuhupneen lattiat vesivaneria, seinät puuta. Takkatuvassa kamiina.

Asunnon lisätiedot

Ikkunoiden suuntaIkkunat neljään ilmasuuntaan
RakennusmateriaaliHirsirunko, lautavuoraus
LämmitysjärjestelmäSähkö ja puu
EnergialuokkaPäärakennus on yleiskaavassa sr1 -kohde, joka kaavan mukaan on maakunnallisesti arvokas rakennuskulttuurikohde. Rakennuksen kunnostamisessa tulisi pyrkiä entistävään peruskorjaukseen.
Tehdyt korjaukset2000 -luvun alussa päärakennuksen pystylaudoitus ja osa vaakalaudoituksista sekä kuistin pystylaudoitus uusittu ja maalattu punamullalla. Keittiössä uusittu taso ja lisätty laatikostoja. Aiempien vuosikymmenien remonteista ei tietoa. Rantasauna rakennettu 1998. Pihaan rakennettu vaja.
YleiskuntoVälttävä

Tontti ja kaavoitus

Tontin omistusOma
Tontin pinta-ala4 630,0 m2
KaavoitusYleiskaava
Lisätietoa kaavoituksestaÄhtärin kaupunki, tekn.toimi puh. vaihde 06 2525 6000

Muut tiedot

Muut tiedotPäärakennus pyritty säilyttämään mahdollisimman entisellään. Päärakennuksen pystymuurit käyttökunnossa, samoin tuvan avotakka ja uuni. Myös keittiön hellaa voi käyttää. Osa sähköjohdoista ja -laitteista on siltä ajalta, kun talo on sähköistetty.

Välitysliike

NimiAsuntokamari LKV Oy
OsoiteOstolantie 12
Puhelin040 555 9182
Sähköpostireija.kaskimaki@asuntokamari.fi
Täydelliset kohdetiedot saat tilaamalla myyntiesitteen, ota yhteyttä välittäjään.