Myytävät kohteet Ähtäri ja lähikunnat

Omakotitalo,  6 740,0 m2

Oh+k+4 mh+entinen liiketila+sauna+ph/wc+kuisti

55 000,00 €

map Peränteentie 104, 63770 Ähtäri

my_location Katso sijainti kartalla

Sovi esittely, kohdetta välittää:

Sovi esittely, kohdetta välittää:

Peränteentie 104, Ähtäri, Peränne

Tämä hurmaava miljöö sijaitsee maisemallisesti ja rakennuskulttuurisesti arvokkaalla alueella Ähtärissä, keskellä Peränteen kylää. Entinen kyläkauppa on toiminut sisarusten yhteisöllisenä lomapaikkana, jonne he vuosi toisensa jälkeen ovat kokoontuneet lomailemaan yksin ja yhdessä. Nyt on aika luovuttaa paikka uusien omistajien käyttöön. Ison porukan loma-asunnoksi tämä sopii erinomaisesti, mutta voisihan tästä remontoida myös vakituisen kodin. Kiinnostaisiko juuri sinua olla tämän vanhan kyläkaupan seuraava asukas tai loma-asukas? Ja voisihan tätä käyttää myös liiketoimintaan vaikka matkailutarkoituksessa.

Talon vanha, hirsinen osa on rakennettu noin vuonna 1880. Kauppalaajennus on tehty todennäköisesti 1940-1950 -lukujen vaihteen paikkeilla. Iso makasiini-/ varastorakennus on tehty niinikään 1800 -luvun puolella, aittan sisäseinästä löytyy vuosiluku 1878. Makasiinirakennukseen on tehty todennäköisesti muutoksia vuosikymmenien saatossa. Rakennuksesta löytyy mm. pihasauna, aittoja, puuvarasto, autotalli ja verstas. Uudempi kaksihuoneinen aittarakennus on rakennettu noin vuonna 1950 metsän reunaan. Yleiskaavassa rakennuspaikka ja alue on merkattu paikallisesti arvokkaaksi rakennuskulttuurikohteeksi tai aluekokonaisuudeksi.

Päärakennuksen alkuperäinen osa on hirsirunkoinen ja yksikerroksinen. Laajennusosa on kaksikerroksinen ja se on kauppavuosien jälkeen ollut kokonaan asuinkäytössä. Talo on lämminhenkinen. Keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta ja entinen kauppatila sijaitsevat alakerrassa. Samoin sauna sekä pesuhuone / wc. Sisäänkäynti on hurmaavalle, valoisalle kuistille, jonka pihan puoleinen seinä on lähes koko matkalta oven lisäksi ikkunaa. Yläkerrasta löytyy kaksi makuuhuonetta, aulatilaa sekä sivukkaita. Lämmityksenä on sähkölämmitys patterein, pesutiloissa lattialämmitys. Keittiössä on lisäksi puulämmitteinen leivinuuni, olohuoneessa takka ja entisessä liiketilassa pönttöuuni. Taloon tulee kunnallinen vesijohto.

Piha on nurmikoitu ja runsaat istutukset - perennat, marja- ja koristepensaat sekä pihapuut - tekevät siitä todella viihtyisän. Metsän laidassa sijaitseva aitta toimii lisämajoitustilana. Puutarhassa on komea, paikalla muurattu grilli. Lyhyen matkan päässä kiinteistöltä Perännejärven rannassa sijaitsee venevalkamapaikka, jossa oikeus pitää venettä. Perännejärvi on iso ja kalaisa järvi.

Jos kiinnostuit, niin varaa aika henkilökohtaiseen esittelyyn:

Reija Kaskimäki, LKV, YKV
julkinen kaupanvahvistaja
040 5559 182

Perustiedot

Kohdenumero70037021
SijaintiÄhtäri, Peränne
Peränteentie 104
TyyppiOmakotitalo
HuoneistoselitelmäOh+k+4 mh+entinen liiketila+sauna+ph/wc+kuisti
Huoneiden lukumäärä6
SaunaOma sauna
ParvekeEi
Lisätietoja pinta-alastaTalon pinta-alatieto on kokonaisala ja perustuu verotustietoihin. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu.
KuntoVälttävä
Kerros1 - 2
Rakennusvuosi1880
Tehdyt korjaukset ja remontitPesuhuone ja sauna peruskorjattu noin 2010. Keittiö remontoitu noin 2005. Koko piha-alueelle laitettu salaojat noin 1997 (ei talon ympärille). Ulkovesipiste lisätty noin 2019. Käyttövesijohdot pääosin uusittu remonttien yhteydessä. Vuosikymmenien saatossa talossa tehty eritasoisia remontteja.
VapautuuVapautuminen sopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta55 000,00 €
Myyntihinta55 000,00 €
Kiinteistövero276.93 EUR/v
Lisätietoja maksuistaKaupasta menevä varainsiirtovero 4% myyntihinnasta. Kaupanvahvistusmaksu tai sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä menevä maksu.

Tilat ja materiaalit

Tilojen kuvausVanha makasiinirakennus, jossa mm. aittoja, pihasauna, autotalli, verstas ja puucee. Seinässä olevan vuosiluvun mukaan rakennettu 1878. Rakennus on pääosin hirsirunkoinen, katteena harjakatto peltikatteella. Makasiinirakenuksessa on sähköt. 1950-luvulla rakennettu puurankarunkoinen ja lautavuorattu aittarakennus, jossa kaksi huonetta. Toisessa huoneessa kamiina. Katteena harjakatto huopakatteella. Lisäksi leikkimökki.
KeittiöKaapistot, jää-viileäkaappi, 4-levyinen sähköliesi, liesituuletin (kunto huono), puulämmitteinen leivinuuni. Lämminvesivaraaja sijaitsee keittiössä. Keittiön alla pieni kellaritila. Lattiassa muovimatto, seinät maalattu.
OlohuoneLattiassa muovimatto, seinät maalattu. Paikalla muurattu takka.
Makuuhuone4 makuuhuonetta + entinen liiketila. Lattioissa muovimatto, linoleum tai vanha korkkimatto. Seinät osin maalattu, osin tapetoitu. Entisessä liiketilassa pönttöuuni.
KylpyhuonePeruskorjattu noin vuonna 2010. Lattia ja seinät laatoitettu. Lattialämmitys. Wc-istuin, pesuallas, suihku, pesukoneliitäntä ja pyykinpesukone.
Saunan kuvausSauna peruskorjattu noin vuonna 2010. Lattia laatoitettu, seinät puupaneelia. Osin lattialämmitys. Sähkötoiminen kiuas. Pihasaunassa puulämmitteinen kiuas.

Lisätiedot

LämmitysjärjestelmäSähkö ja puu, patterit, ph+s lattialämmitys, 3 tulisijaa
Kiinteistötunnus989-407-15-44 ja 989-407-15-67
Tontin omistusOma
Tontin pinta-ala6 740,0 m2
Lisätietoja tontistaKunnallinen vesijohtoliittymä sekä sähköliittymä. Jätevesille yksi saostuskaivo, josta poistoputki ojaan. Jätevesijärjestelmä ei ole voimassa olevan lain mukainen. Jätevesijärjestelmän uusiminen lain mukaiseksi jää ostaja vastuulle.
RakennusmateriaaliVanha osa hirsirunko, laajennus todennäköisesti puurankarunkoinen
KattoHarjakatto / peltikate
ViemäriSaostuskaivo
IlmanvaihtoPainovoimainen
EnergiatodistusEi ole
MaastoTasamaata
Piha-alueet nurmikkoa ja heinikkoa, marja- ja koristepensaita, perennoja, pihapuita, osa tilasta metsikköä
RantaJärvi
KaavoitusYleiskaava
Lisätietoja kaavoituksestaÄhtärin kaupunki, tekn.toimi puh. vaihde 06 2525 6000
Muuta tärkeää tietoaTalo on ollut pitkään kesäkäytössä ja talvet kylmillään. Talvisin on pidetty lämpimänä pesutilat ja keittiö. Venevalkamaoikeus Peränne-järven rannassa. Kuntokartoitus tehty 2017. Rakennuksiin jää irtaimistoa, kalusteista sovitaan erikseen. Myyjät vievät henkilökohtaiset tavarat pois.

Välitysliike

Yhteystiedot Asuntokamari LKV Oy
Ostolantie 12, 63700 Ähtäri
reija.kaskimaki@asuntokamari.fi
040 555 9182
infoTäydelliset kohdetiedot saat tilaamalla myyntiesitteen, ota yhteyttä välittäjään.

Sovi esittely, kohdetta välittää:

  • Omakotitalo, 257 m2
  • Oh+k+4 mh+entinen liiketila+sauna+ph/wc+kuisti
  • map Peränteentie 104, 63770 Ähtäri
  • my_location Katso sijainti kartalla