Myytävät kohteet Ähtäri ja lähikunnat

Metsätila,  180,0 m2

Metsää, peltoa ja okt 5h+k+s+kph

139 000,00 €

map Lehonkankaantie 251, 63700 Ähtäri

my_location Katso sijainti kartalla

Sovi esittely, kohdetta välittää:

Sovi esittely, kohdetta välittää:

Lehonkankaantie 251, Ähtäri, Itä-Ähtäri

Tervetuloa Huvikumpuun! Nyt on harvinainen kokonaisuus myynnissä Ähtärissä. Myytävään kokonaisuuteen kuuluu kaksi tilaa. Koulukangas on kooltaan hehtaarin suuruinen ja tällä tilalla sijaitsee pääosin rakennukset. Peräkangas on metsää ja peltoa ja kooltaan 21,6 hehtaaria. Hoidettua metsämaata on noin 20 hehtaaria ja peltoa vähän yli hehtaari. Tilat myydään yhdessä eikä metsää ole mahdollista ostaa erikseen.

Entinen Mäkisalon kyläkoulu on toiminut parikymmentä vuotta lapsiperheen kotina. Jykevä, hirsirunkoinen rakennus on perustettu järeiden graniittikivien päälle ja on säilynyt ryhdikkäänä. Hirsipintaa on näkyvissä asunnon sisällä monessa huoneessa. Huoneet ovat korkeita. Taloa on remontoitu 2000-luvulla runsaasti, mutta alkuperäistä säästäen. Lattioissa on alkuperäiset lankkulattiat, väliovet karmeineen ovat niinikään alkuperäiset ja aitoa puuta. Alakerran neljä pönttöuunia ovat edelleen ahkerassa käytössä. Sisustus on värikäs ja persoonallinen. Keittiön kaapit on teetetty koivupuusta tyyliin sopiviksi ja keittiön puuhella on ollut ahkerassa käytössä. Olohuone on entinen luokkahuone ja siellä on säilytetty mm. entinen opettajan koroke.

Remontin yhteydessä alakerran ikkunoiden ulkopuoliset karmit on uusittu vanhan mallin mukaan. Talo on sähköistetty ja vesijohdot sekä viemärit asennettu. Pesutilat on rakennettu koulun entisen keittiön paikalle. Yläkertaan on rakennettu aula, kaksi makuuhuonetta sekä wc. Yläkerran asuinpäädyn ikkunat on teetetty vanhan mallin mukaan. Yläkerrassa on myös iso ullakko. Lämmitys on sähköllä ja puulla, alakerran pesuhuoneessa ja yläkerran vessassa on lattialämmitys, muualla sähköpatterit. Alakerrassa on neljä pönttöuunia, puuhella ja puulämmitteinen kiuas. Molemmissa kerroksissa on ilmalämpöpumput.

Tilalla Koulukangas sijaitsee iso ulkorakennus, jossa on mm. kolme karsinaa hevosille, yksi varsomiskarsina ja kaksi tavallista karsinaa. Rakennuksessa on myös pieni kanala, vanha puucee ja tallin ylinen. Rakennuksen ulkoseinään tulee vesijohto ja rakennuksessa on sähköt. Pihassa on myös vanha pihasauna, aittarakennus ja kaksi kasvihuonetta. Tilan Peräkangas puolella on vanha riihi, jossa on hevosille pihatto, valjastustila ja lämmin satulahuone. Kiinteistöllä Koulukangas on sähköliittymä ja oma porakaivo. Jätevesille on kaksi saostuskaivoa ja imeytyskenttä.

Olisiko tämä sinun Huvikumpusi? Täällä on tilaa koko perheelle, hevosille ja muille kotieläimille. Tällainen kokonaisuus on harvinaista herkkua ja näitä tulee harvoin tarjolle. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä ja varaa aika henkilökohtaiseen esittelyyn:

Reija Kaskimäki, LKV, YKV
julkinen kaupanvahvistaja
040 555 9182

Perustiedot

Kohdenumero21387383
SijaintiÄhtäri, Itä-Ähtäri
Lehonkankaantie 251
TyyppiMetsätila
HuoneistoselitelmäMetsää, peltoa ja okt 5h+k+s+kph
Makuuhuoneiden lukumäärä4
SaunaOma sauna
ParvekeEi
Asuinpinta-ala180,0 m2
Muut tilat90,0 m2
Kokonaispinta-ala270,0 m2
Lisätietoja pinta-alastaAsuinala alakerrassa noin 140 m2 ja yläkerrassa noin 40 m2. Ullakko noin 90 m2. Rakennuksen kerrosala on noin 148 m2. Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu ja ne saattavat poiketa ilmoitetusta huomattavastikin.
Tontin pinta-ala226 700,0 m2
Lisätietoja tontistaMyytävä kohde muodostuu kahdesta tilasta. Tila Koulukangas on kooltaan 1 hehtaari ja sillä sijaitsee rakennukset lukuunottamatta riihtä. Koulukangas on rakennuspaikka ja sillä on vähäisesti metsää. Tila Peräkangas on kooltaan 21,67 hehtaaria josta peltomaata noin 1,1 hehtaaria, rakennuspaikkaa ja tiealuetta noin 8000 m2 ja loput metsämaata.
YleiskuntoTyydyttävä
Rakennusvuosi1936
Käyttöönottovuosi1935
Tehdyt korjaukset ja remontit2004 alakerran ikkunoiden ulkopuoliset karmit uusittu 2003-2005 asennettu vesijohdot 2004-2006 rakennettu yläkertaan kaksi huonetta, kph/wc ja aula sekä uusittu ikkunat toiseen päätyyn. Toisen päädyn ikkunat valmiina, mutta asentamatta. 2010-2012 sähköjohdot uusittu ja tehty asuntoon pintaremontti 2022 porakaivon pumppu ja voimavirtajohto uusittu
VapautuuSopimuksen mukaan

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta139 000,00 €
Myyntihinta139 000,00 €
Kiinteistövero246 euroa
Lisätietoja maksuistaLikakaivojen tyhjennys noin 150 e/ kerta.

Kiinteistö

Kiinteistötunnus989-405-1-158 ja 989-405-1-159
Tontin omistusOma
KattoTyyppi: Harjakatto
Kate: Tiilikate
Kunto: Välttävä
ViemäriOma, saostuskaivo, imeytyskenttä. Viemrivedet johdetaan kahden saostuskaivon kautta imeytyskenttään.
VesiOma, porakaivo
EnergiatodistusEi
RantaOikeus vesialueisiin
KaavoitusHaja-asutusalue
Lisätietoja kaavoituksestaÄhtärin kaupunki / kaavoitus puh. vaihde 06 2525 6000
Muuta tärkeää tietoaKauppaan sisältyy kaksi tilaa. Hehtaarin tilalla rakennukset. Metsätilalla reilu hehtaari peltoa, metsämaata noin 20,5 hehtaaria, josta kangasmaata noin 14,5 hehtaaria ja suoperäistä tai muuta maata noin 6 ha. Tilat myydään yhdessä, metsää ei myydä erikseen. Alakerran saunalle ja pesutiloille sekä yläkertaan rakennetuille tiloille ei ole haettu rakennuslupaa. Ostaja huolehtii rakennusluvan hakemisesta.
Muuta kauppaan kuuluvaaKiinteät valaisimet, lämminvesivaraaja, ilmalämpöpumppu, jätesäiliö, istutukset
Viat ja vahingotVesivahinko: ei
Kosteusvahinko: ei
Home-/mikrobi- tai muita sisäilmaongelmia: ei
Muita erityisiä ongelmia: ei
LisätietojaTie perille, sähköliittymä siirtyy

Välitysliike

Yhteystiedot Asuntokamari LKV Oy
Ostolantie 12, 63700 Ähtäri
reija.kaskimaki@asuntokamari.fi
infoTäydelliset kohdetiedot saat tilaamalla myyntiesitteen, ota yhteyttä välittäjään.

Sovi esittely, kohdetta välittää:

  • Metsätila, 180 m2
  • Metsää, peltoa ja okt 5h+k+s+kph
  • map Lehonkankaantie 251, 63700 Ähtäri
  • my_location Katso sijainti kartalla